Fakivágás - Alpintechnika - Telektisztítás

FAKIVÁGÁS, visszavágás, akár vezetékek mellől is, alpintechika. Tüzifa darabolás, TELEKTISZTÍTÁS, tuskókiszedés, gallydarálás, elszállítás, TETŐJAVÍTÁS, KÉMÉNYBONTÁS. Profi csapat, tanácsadás, korrekt, rugalmas árak, ingyenes felmérés.

kapcsolat: Hardy Viktor 30/3230723 profifavago@gmail.com

favaga_szoveg.jpg

Ha szükséges a fa tuskóját is eltávolítjuk. Ez történhet a tuskó teljes kiásásával, tuskómarással, ílletve talajszint alatti tisztázó vágással. Nagyobb tuskók esetén az első lehetősség a legköltségesebb, viszont utána lehetőség van új fatelepítésre, építmény alapozásra. A tuskómarás kb 20cm mélységig forgácsolja szét a fatuskót, így már lehet a fa helyén füvesíteni, térkövezni. A speciális gép magas használati díjja miatt ez az opció csak több rönk eltávolítása esetén rentábilis. A harmadik esetben csak egy kevés földet távolítunk el a fa mellől. Pár cm-rel a felszín alatt vágjuk el a törzset, majd a csonkot betakarjuk egy vékony talajréteggel. Ez esetben csak füvesítésre van lehetőség a fa helyén, de jóval olcsóbb és gyorabb ez a megoldás.

tuskó kiszedés

 

Kisebb odu, fagyléc, vagy vihar okozta sérülés miatt nem kell minden esetben a drasztikus korona visszavágást választani. Telepíthetünk kötélrendszert a stabilitás megörzésére, vagy építhetünk támasztékot. A Kobra kötélrendszert speciálisan erre a célra fejlesztették. Időjárásálló, különböző terhelés maximumokkal kapható, és gyakorlatilag bármilyen fesztávolságra telepíthető. Rugalmas, így a tőrzs vastagodását nem akadályozza, nem "nő bele" a fába. Energia elnyelő magjával pedig a dinamikus terheléstől (széllökések) óvja a fát. Karbantartást a gyártó ajánlása szerint öt évente igényel, de tapasztalatunk szerint ez csak elővigyázatosság; nem kellett még egyetlen rendszert sem újratelepítenünk, javítanunk.

kobra.jpg

Ídősebb, vastag tőrzsű fák épp kérge alatt régi, komolyabb sérülések, benőtt oduk, gombás korhadások lapulhatnak. A Corvinus Egyetem (volt Kertészeti) munkatársai által kifejlesztett "Fakopp" fadiagnosztikai rendszerrel, és az ő közreműködésükkel megvizsgálhatjuk ezeket a fákat. Indokoltá teheti a vizsgálatot, ha a koronában jelentős ág visszaszáradásokat észlelünk, ha a tőrzsön egy kisebb odu nem tud begyógyulni, akár évekig is észlelhető, vagy ha a törzsön, vezérágon bárhol gombatestek jelennek meg, legyenek azok mégoly aprók is. A beremdezés 2D-s képet ad a fa törzskeretmetszetéről. Ezt több szinten elvégezve 3D-s betekintésünk lesz a fára. Ha pedig szükséges, egy program megadja a korona csökentés elégséges mértékét.

 

fadiagnosztika.jpg

Alpintechnika - Fakivágás - Telektisztítás

Fakivágás - Alpintechnika - Telektisztítás

 

 

 

 

 

 

Fakivágás - Alpintechnika – Telektisztítás

Fakivágás - Alpintechnika – Telektisztítás

Fakivágás - Alpintechnika – Telektisztítás

Fakivágás - Alpintechnika – Telektisztítás

Fakivágás - Alpintechnika - Telektisztítás

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 50
Heti: 102
Havi: 479
Össz.: 149 856
Oldal: -- FAVÁGÁS, FAÁPOLÁS
Fakivágás - Alpintechnika - Telektisztítás - © 2008 - 2019 - profifavagas.hupont.hu